Skip to main content

JavaScript Fundamentals

Despre Curs

Mediul web se dezvoltă din ce în ce mai mult în ultima vreme, având o evoluție semnificativă, ce i-a impresionat și continuă să îi impresioneze pe managerii de vânzări care încep să realizeze că cea mai bună metodă de publicitate din punctul de vedere al costurilor de implementare, dar și al impactului asupra potențialilor clienți este descrierea companiei pe care o reprezintă pe web. Conform ultimelor estimări, numărul utilizatorilor de Internet a depășit trei miliarde la nivel mondial și zece milioane la nivel național.

Aceste aspecte nu fac decât ca piața dezvoltării de platforme web să crească și ea odată cu creșterea abruptă a numărului de utilizatori ai Internetului. Pentru programatorii web sunt vești bune și, de asemenea, acest lucru reprezintă un imbold pentru cei ce vor să învețe să dezvolte platforme web pentru a deveni mai târziu programatori web.

Programarea web reprezintă crearea platformelor web (a site-urilor web) cu ajutorul unei tehnologii precum PHP, ASP, JSP, Javascript etc. Practic, a programa pe web înseamnă a dezvolta un site dinamic de la zero.

Cu ajutorul Node.js se poate implementa logica pe server folosind JavaScript. Astfel, JavaScript este utilizată atât pe parte de client, cât și pe parte de server, simplificând mult procesul de dezvoltare al aplicațiilor web.

Cui i se adresează cursul?

Acest curs este dedicat persoanelor care nu au mai avut contact cu programarea web și abordează noțiuni fundamentale de dezvoltare a unei pagini web, cu ajutorul limbajului JavaScript pe frontend (pe parte de client).

Desfășurarea cursului

Cursul se desfășoară pe parcursul a 11 ședințe, fiecare ședința durează 4 ore. Ultima ședință este dedicată examinării finale.

Contul Online

După procesarea plății, de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe cursuri.telacad.ro, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

Pe contul personal vor fi accesibile următoarele:

 • materialul de studiu online
 • materialele video înregistrate anterior de instructorii noștri
 • catalogul cu notele obținute la fiecare examen
 • examenele obligatorii de capitol

Examene și evaluări – Criterii de promovare

La fiecare 3-4 capitole va exista un examen teoretic online. În timpul cursului se va lucra la 2 proiecte, la care cursantul va trebui să lucreze acasă. La final de curs, se va da un examen teoretic și unul practic la sediu Telecom Academy pentru a verifica cunoștințele dobândite. Examenul teoretic va fi asemănător cu cele anterioare, doar vor cuprinde toată materia. Examenul practic va fi un proiect asemănător cu cele lucrate la curs și acasă.

Pentru a fi promovat, cursantul trebuie să obțină un punctaj de minimum 70% la fiecare probă (examene și proiecte).

„JavaScript” la Distanță

Cursanților din alte orașe, sau cu un program ce nu le permite participarea la un curs cu prezență, Telecom Academy le pune la dispoziție cursul JavaScript/Node.js la Distanță.

După procesarea plății, de către echipa Telecom Academy, cursantului i se creează cont pe cursuri.telacad.ro, iar acesta va primi un mail cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru configurare.

Ce înseamnă un astfel de curs?

 • acces la manualul de curs pe cursant.telacad.ro
 • acces la materialele scrise și la cele video
 • susținerea online a examenelor de capitol
 • examen final (teoretic și practic) susținute la sediul nostru
 • diploma la promovarea cursului

Odată înscris în clasă, cursantul va putea accesa materialele de curs și își va putea susține toate examenele, într-un interval de maximum 4 luni de la data înscrierii.

Ce vei învăța

Cursul este format din 3 părți:
– Sintaxa, variabile, operatori, bucle…
– Crearea unei pagini web cu HTML, CSS și JS (primul proiect)
– Structuri și instrumente importante din JS (al doilea proiect)

Vei învăța:

 • Conceptele de bază din JavaScript
 • Conceptele de bază din HTML
 • Conceptele de bază din CSS
 • Structuri și instrumente importante de JavaScript
 • Să utilizezi mediul de programare Atom
 • Să creezi o pagină web
 • Să folosești Developer Tools pentru a inspecta și manipula o pagină web
 • Să faci un proiect web cap-coadă (front-end)

Cursul urmează și acoperă o mare parte din ghidul de la MDN.

Cerințe

Nr. ședințe: 10 + examen

Durata ședinței: 4 ore

Studiu individual: 6 ore/săpt.

Instructori

Victor

Victor Locoman

Instructor JavaScript

Întrebări frecvente

Întrebare

Răspuns

Enroll