Skip to main content

Golang (Go) Programming - Fundamentals


Telecom Academy

Despre Curs

Golang este un limbaj de programare de tipul “open source” dezvoltat de Google. Prima lansare stabilă pe piață a fost realizată în anul 2011. Ce înseamnă “open source”? Așa cum am menționat anterior, limbajul a fost ideea celor de la Google. Plecînd de la versiunea propusă de aceștia, orice utilizator poate contribui la dezvoltarea limbajului prin implementarea unor noi propuneri, prin fixarea unor probleme sau prin contribuirea la aspecte legate de performanță.

Este un limbaj ușor de utilizat care a câștigat tot mai mult teren în ultimul timp. Structura este curată și accesibilă pentru începători, astfel încât nu sunt prea multe funcții complexe de învățat. Codul sursă în cazul Go prezintă o sintaxă simplă, oferind o compatibilitate strictă pentru funcționalitatea de bază.

Cui se adresează cursul?

Cursul se adresează persoanelor din domeniul IT care își doresc acumularea de informații într-un nou limbaj de programare. Cursul își propune prezentarea conceptelor de bază care alcătuiesc limbajul de programare Golang. Printre acestea se numără: tipuri de date, funcții, structuri de control, tipuri de colecții etc.

Mai multe informații veți afla AICI

Enroll