Skip to main content

Baze de date-SQL

Despre curs

MySQL este un sistem de gestiune a bazelor de date relațional și open-source, ce se bazează pe standardul SQL (Structured Query Language). Acesta este folosit pentru a intermedia interacțiunea dintre utilizator și datele stocate într-o bază de date. SQL este un limbaj ce conține instrucțiuni pentru crearea bazelor de date, modificarea structurii acestora, inserarea și manipularea datelor, controlul accesului la date. Deși este cunoscut drept un limbaj descriptiv, el conține și elemente procedurale. A fost dezvoltat de IBM la începutul anilor ’70, fiind standardizat de către ANSI în 1986 și de ISO în 1987. Toate sistemele de gestiune a bazelor de date moderne sunt derivate din standardul SQL.

MySQL este util pentru realizarea unei multitudini de tipuri de aplicații, dar cel mai des se găsește pe serverele web. De exemplu, un site care folosește MySQL poate include pagini care accesează informațiile stocate într-o bază de date. Multe dintre aceste site-uri utilizează, pe lângă MySQL, limbajul PHP pentru a accesa informații dintr-o bază de date. Ambele limbaje sunt open-source, de aceea această combinație a devenit foarte populară în realizarea site-urilor web dinamice.

Cui i se adresează cursul?

Acest curs este dedicat persoanelor care nu au mai avut contact cu programarea bazelor de date și abordează noțiuni fundamentale.

Course Staff

Course Staff Image #1

Cristina Bratu

Instructor pentru cursurile:

  • Java 1 Associate
  • Baze de Date – SQL
  • PHP/MySQL
  • PHP/AJAX

Certificări:

  • Oracle Certified Associate SE 8

Enroll